A meh hur gick det då?

Då kan vi summera lite produktionsstatistik. Sisyfos håll på mellan kl nio och kvart i sex, med en halvtimmes lunch. Det blev även en del småavbrott då Sisyfos bytte borrmaskin och fixade lite allt möjligt. I termer av borrtid så borrade Sisyfos uppskattningsvis under åtta timmar, varvid han borrade 91 hål. Den totala borrlängden för dessa 91 hål var 60,8 meter, varav 15, 1 meter var horisontella hål, vilket innebär att Sisyfos borrade 7,6 meter per timme med en snitthålslängd på drygt 67 centimeter.

Vid borrandet i mars åstadkom Sisyfos 7,4 meter per timme och det ser nog ut som om dessa två mätpunkter ger en mer rättvisande bild än det som Sisyfos trodde sig åstadkomma förra sommaren, 8,6 meter per timme. Förra sommarens borrning var en skattning och mättes inte lika noga som de två föregående, och det ser nu ut som om det helt enkelt blev en överskattning.

Så nu kan Sisyfos utgå ifrån att han klarar av att borra i snitt 7,5 meter per timme, vilket kan vara bra att veta i framtiden om, Gud förbjude, det behöver borras igen.

Kommentarer

Populära inlägg