Lång startsträcka men äntligen gjutstart

De senaste tre veckorna har varit sega och det har gjort att startsträckan för Sisyfosarbetet varit lång. Vädret har heller inte varit på Sisyfos sida, med Snöfall förra veckan, men det är framförallt en lång rad åtaganden för Sisyfos alter ego som sinkat Sisyfos ordentligt.

Men små små steg har tagit framåt. För några veckor sedan lyckade Sisyfos färdigställa den arbetsplattform som cementblandaren ska stå på.

I år har denna arbetsplattform placerats så att det är nära till betonggruset och det är nu enkelt att transportera betongen med skottkärra eftersom plattformen är i nivå med stenläggningen. Arbetsplattformens färdigställande var ett viktigt delsteg eftersom det därmed blev möjligt att inleda årets gjutande.

Under tiden sedan utgrävningen blev klar har det samlats en hel del vatten där. Detta har bekräftat Sisyfos misstanke att det är så att vatten trycker mot huset, även om fukten bundits i jord, och det innebär att Sisyfos nu kommer få bukt med detta.
Sisyfos första åtgärd i helgen som gick var att dränera området med hjälp av sughävert. Därefter spolades berget rent från jord och varefter det dags för den första gjutningen.
Den första gjutningen, passande nog den 1 maj, handlade om att gjuta igen den lägsta fördjupningen för att därigenom skapa en första horisontell yta. 
Med en horisontell yta på plats var det därefter läge att börja uppföra gjutformssida och placera ut den dagvattenbrunn som ska föda det cirkulerande vattenflödet i vattenspegeln som ska placeras här.
För att fixera dagvattenbrunnen samt skapa en högre nivå, så att vattnet samlas på andra sidan formen, så gjöts därefter allt fast med hjälp av några skrotstenar.
Med denna start på gjutsäsongen stundar härefter ett otal skrotstensgjutningar för att komma upp i nivå. det kommer dock att vara några spänningsmoment eftersom avrinning, tillflöde av vatten och el ska dras fram. 

Men äntligen är Sisyfos på gång framåt igen.


Kommentarer

Populära inlägg