Bryta dödläget

- Nu är det du som skriver något i bloggen, förebrår fru Sisyfos sin make. Givetvis har hon rätt. Ska man skriva byggdagbok så måste man dokumentera det som händer. När det händer och oavsett hur litet steg det synes vara.

För några helger sedan så gav sig makarna Sisyfos i färd med att färdigställa och plantera den planteringslåda som fylldes med jord i höstas. Genom att gräva upp och dela hostor och från en av de tre planteringslådorna fick vi tio att plantera ut. I mitten satte vi den astilbe vi köpte på trädgårdmässan. Nu behövs bara något i mitten längst fram.
Förra helgen gav vi oss ikast med att gjuta de betongfundament som ska utgöra basen för två pelare som ska utgöra en fronton till växthuset. Så förra helgen tjänade som gjutstart.
Förra helgen gjöt vi också en första pelare, men det verkar ha blivit lite väl mycket skavanker på dessa segment. Denna helg gjöt vi en till pelare och förmodligen får vi nog gjuta en till nästa helg istället för den som blev mindre bra förra helgen.
För tre veckor sedan stod jag en helgdag och bilade bort gamla betongmurar som stod på fel ställe. I helgen började vi skrotstenmura det fundament som en liten mur ska stå på och ansluta till det som gjorde förra året.

Från och med nu, kära byggdagbok, ska jag hålla dig uppdaterad närhelst något sker.

Kommentarer

Populära inlägg