Nu går vi in i sista fasen

Det är nu dags att börja på nästa trappstegsplatå. Därför behöver vi byta synvinkel ett ögonblick.
I bilden ovan ses trappan såsom den kommer att ses av de på väg till den. Som synes är nu muren till vänster ansluten till trappsteget och Sisyfos har börjat lägga ut krönsten. Vi kommer komma tillbaka till det senare i höst.

Så här långt har det gått att gjuta med endast temporära formar, som ni ser i bilden nedan. Inför detta sista skede så måste vi ordna så att vi har en form som håller emot hela vägen, och då duger inte den här typen av tillfälliga lösningar. 
Så söndagen kom att ägnas till att dels får ordning på formväggen baktill, dels att ordna de undre stenarna till nästa trappsteg. Sisyfos har beställt krönstenar som ska vara sju centimeter tjocka men har har sett att där finns några som är åtta cm tjocka. Dessa kommer nu att läggas som trappsteg och den undre stenen är därför enhetligt sex centimeter tjock. Lägger man stenar som är sex och åtta centimeter på varandra kommer man lustigt nog upp cirka sexton centimeter, pga att stenen inte är alldeles plan. Bakom främre stenraden ligger reglar som ska förhindra att betongen glider iväg i bakkant. 
Till slut blev det dags att fylla i med betong vilket gör oss redo att lägga krönsten på trappsteget nästa helg. 
Förutom krönsten krävs det nu krafttag för att fylla det sista i stenkistan. Vid sidan om krönstenen blir detta nästa helgs fokusområde. Jobbar vi på och har tur kan vi kanske lägga bårdstenar, men då ska vi ha enormt flyt.

Kommentarer

Populära inlägg