Lång och produktiv dag

Idag blev det en lång och produktiv dag för Sisyfos. Morgonen började med att borra de kvarvarande dymlinghålen i två timmerbjälkar. Därefter gjordes två nya jiggar för de timmerbjälkar som ska låsa fat långsidans bjälklag. När väl sågen var framme passade Sisyfos också på att såga till de dymlingar som kommer behövas.
Med jiggarna hjälp måttade och sågade Sisyfos till den första tvärgående timmebjälken. Som synes nedan så har dessa timmerbjälkar mycket vankant och duger därmed inte som front men väl som låsbjälkar. Sisyfos tog sedan yngste sonen till hjälp och lyfte upp den på plats, bara för att upptäcka att han mätt fel. Sisyfos hade gjort den för lång och det fanns ingen annan råd än att lyfta ner den och såga den i rätt längd. 
Det blev en nyttig läxa för Sisyfos, som ändå hade tur att den blev för lång. Yngste sonen försvann iväg till gymet men då kom mellansonen till undsättning. Med hans hjälp lyftes låsbjälken upp och passades ner på sin plats. Av bara farten fick vi sedan upp de två mittersta timmerbjälkarna på långsidan. De tillsågade dymlingarna kom nu väl till pass och far och son slog i dymlingar på varsin sida. 
Som en sista insats innan kvällning började Sisyfos att såga till nästa låsbjälke men hann inte riktigt bli klar innan middagen. Imorgon måste regelramen flyttas till den kvarvarande pelaröppningen och med lite flyt så kommer näst sista bjälkparet på plats.

Kommentarer

Populära inlägg