Sista tillpassning

Idag höll makarna Sisyfos på med den sista tillpassningen och borrning av dymlinghål. Nedan ser ni bjälklaget som kommer rama in växthuset. Hur noggrann man än tyckt sig vara så krävs det tillpassning av bitarna för bästa passform.Detta är givetvis mycket bättre att göra nere på marken än flera meter upp i luften.
Vädret var extremt blåsigt och även om det kom enstaka solglimtar var det kall och extremt dragigt. Nedan har vi börjat passa ihop de bitar som ska upp på långsidan. Genom att placera dem på en lång rak timmerbit säkerställer vi att deras underkant blir i våg. Timmerstyckena fixeras och passa in i linje med hjälp av en rätskiva och när allt är fixerat så borras dymlinghålen. 
Några timmerbitar krävde en del bearbetning för att få passform men de flesta fungerade direkt. Herr och fru Sisyfos hann göra alla bitar förutom två, vilka får tas nästa helg. Som synes nedan så är två ändar obearbetade men det är avsiktligt. Det är det två bitar som avslutar långsidorna och de har sparats för att kunna fånga upp eventuella avvikelser mellan de uppmätta måtten och hur det ter sig i verkligheten. 
Nu är vi de facto redo för montering nästa helg. Med lite tur så blir det uppehåll och vi får en bra start på monteringen.

Som tur var så gödslade jag igår och under natten föll regn vilket var perfekt. Gäller att bereda sig på att vinna fördelar i alla väderlekar.

Kommentarer

Populära inlägg