Fullständigt genombrott

Det är många sysslor som pockar på under våren. Gräsmattan ska räfsas, gödslas, klippas, vertikalskäras, stödsås och toppdressas. Häckar ska klippas och kompost ska bäras ut så att plats görs för årets trädgårdsavfall. Berg ska brytas samt bäras bort och skrotstensmurar ska gjutas. Det är en en lång lista på saker som ska göras och förra helgen beslutade sig makarna Sisyfos för att klippa häck och bära ut kompost denna helg.

Det blev inte mycket bevänt med det. Istället har vi fokuserat på att bryta bort berg och vi började så smått i fredags. I dag kom det stora genombrottet då vi fick bort en bergbit som verkade kila ihop allt. Vips så lossnade allt berg och det krävdes ett minimalt brytande för att få bort i stort sett allt.
Stora block ligger nu huller om buller där grovbotten nu ska gjutas men det är enbart en fråga om att kila ner dessa till hanterbara bitar. Det återstår nu enbart att ta bort en bergbit i skrotstensmurens förlängning, strax nedanför hinken som står på sned. Sisyfos har goda förhoppningar om att få bort denna nästa helg och därmed öppna för att gjuta färdigt skrotstensmuren.

Denna spräckning har gått förvånansvärt smidigt, jämfört med förra årets utnötningsövning. Det var en bra val att borra på skrå och sätta borrhålen tätare. Det var jobbigt att borra men det sparar en stor mängd arbete när det hela ska bort.

Sisyfos har ju kommit att ompröva en hel del bestämda åsikter denna helg. Idag hann makarna Sisyfos också med att ompröva den som Sisyfos frestat med. Sisyfos har varit av den bestämda åsikten att bergsknallen som sticker ut ur skrotstensmuren på vänster sida, ungefär klocka nio i bilden ovan, endast ska spräckas när bergbiten som kilar mot den nedanför är borta.
Problemet är att den bergbiten alls inte vill tas bort så lättvindigt. Så nu struntar vi i detta och fyllde på dessa borrhål med 15 kilo Tryggamit. Med lite tur så kanske detta löser sig självt. Sisyfos har hur som helst inte tid att stå och borra och kila för att få bort det som kilar emot. Det är helt enkelt för mycket som pockar på i övrigt och då kan vi lika gärna pröva och se om detta funkar. Vi har ju haft lite flyt på sistone.

Kommentarer

Populära inlägg