Omprövningens tid

Det har säkert inte undgått er läsare att Sisyfos är rätt envis. Envishet är en förutsättning för att mäkta med ett så pass arbetskrävande projekt. Men ibland låser Sisyfos fast sig i resonemang som innebär mer möda än vad som är nödvändigt: Då är det tur att den finns en tålmodig fru Sisyfos som förmår Sisyfos att ompröva bestämda moment.

Sisyfos har varit helt låst vid uppfattningen att först gjuta grovbotten där valryggen fanns för att därefter förlägga att sprängsten där. Fru Sisyfos föreslog förra helgen att det skulle gå lika att lägga sten där direkt och gjuta grovbotten först när allt berg var helt bortforslat. Sisyfos förkastade detta bestämt och direkt men gradvis under arbetsveckan har han insett att fru Sisyfos (som alltid) har rätt och att det faktiskt ger honom en flygande start.

Sisyfos har likaledes varit av uppfattningen att det berg som ska spräckas ska tas bort in mot det som redan är grovbotten. Berget har stretat emot och inte alls spräcks så enkelt mot detta, utan tvärtom spräckt mycket enklare mot det som nyss grävts bort. När Sisyfos nu ändå befann sig i planmässigt tumult och alla gamla ideer befann sig i luften så beslöt han sig att även ompröva även detta. Varför inte ta bort det berg som vill bort först?

Så direkt efter jobbet idag gick Sisyfos ut och på kort tid plockades berg bort, där berg ville srpicka bort och hålet där valryggen befunnits fylldes med skrotsten. Omprövningar kan förlösa.
Veckan har annars varit idealisk för gräsmattan, regn nästan var dag, och den har svarat bra på den starthjälp den gavs förra helgen. Gräset präglas av en frisk grön färg och växer ordentligt. Det blir nog en första klippning till helgen.
I morgon ska Sisyfos även ompröva en annan fix ide han haft, men det får ni läsa om imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg