Trotsa väder och vind

Idag var det ett eländigt väder, med temperaturer runt nollstrecket, regn och hagelskurar som gränsade till snöfall. Faktum är att det var kallar idag än det var på julafton.
Den stackars tete-a-teten ser ut att frysa där den står i urvädret och tulpanerna bredvid ser ut att vill krypa ner i jorden igen. Vädret stoppade inte Sisyfos, som nu har siktet inställt på att börja gjuta skrotstensmur. Så det var bara att pälsa på sig och gå ut för att bila och borra bort det sista för att sedan städa upp. Allt löst berg och betong är nu borta och nästa moment är att borra ner armeringsjärn, klippa till armeringsnätet och bygga form, vilket sker nästa helg.
Det ligger block lite överallt men Sisyfos kommer att dela ner dessa vad det lider. Just nu är fokus på att börja bygga mur för att sedan börja gjuta upp grovbotten.
Sisyfos passade även på att bända lite på bergklacken som ses klockan nio i bilden ovan. Spräckningen går bra och mindre bitar har redan börjat plockas bort.
Innan vi skiljs åt för veckan vill Sisyfos också kasta med en bild på gräsmattan, som nu tagit sig mycket bra. Två gödslingar och en ordentlig maskinell genomkrattning har gjort susen. Sisyfos har en vertikalskärning kvar att göra men det är fortfarande för blött i marken, framförallt precis utanför pelargången, så det får anstå ännu ett tag.

Kommentarer

Populära inlägg