Dagen efter

Sisyfos har inte druckit alkohol på snart tjugo år men uppvaknandet och dagen i allmänhet har präglats av en form av muskulär baksmälla efter gårdagens kraftmätning. Vid det här laget så vet Sisyfos med sig att det är en fråga om att vara aktiv men att inte anstränga sig, för att på så sätt långsamt mjuka upp alla de låsningar och kramper som präglar hans fysionomi.

Efter en bra fest, vill Sisyfos minnas, är det bästa att långsamt städa upp efter gårdagens utlevelse för att på så sätt ha det tråkiga överstökat lagom till dess man är alert igen. Precis så har Sisyfos förfarit idag. Först iväg till YRC för att återlämna utrustning, varpå Sisyfos tog en snabb sväng förbi K-rauta där han köpte en kompressor (för att kunna blåsa borrkax ur hålen).

Sen vidtog en långsam uppstädning av borrområdet. Det hade fallit ett lätt regn under natten, vilket underlättade uppsamlandet av allt borrkax. Med hjälp av en leksaksspade skrapades berget rent, omsorgsfullt så att inget ramlade ner i hålen, och samlades upp i hinkar.
Genom att samla upp huvuddelen av borrkaxet i fem tjugolitershinkar kunde Sisyfos sluta sig till att den volym berg som borrats bort var någonstans mellan 100 och 120 liter, vilket är bra att komma ihåg när det ska införskaffas, blandas och fyllas i Tryggamit. Slutligen blåstes området av med högtryckstvätt, vilket tjänade två syften; göra rent och delvis fylla hålen med vatten.
Det sista skälet är inte alldeles självklart, men Sisyfos har märkt att borrkax blandat med små mängder vatten blir nästan cementlikt och är därför svårt att blåsa ut. Det har visat sig bättre att fylla på med vatten vilket underlättar urblåsandet. Det sista momentet för dagen var att blåsa ur hålen med hjälp av den nya kompressorn. Det spelar ingen roll var man placerar sig för när man blåser ur dessa hål så sprutas man ofrånkomligen ner av vatten och borrkaxblandningen.

Fett onajs, för att använda tonåringens språkbruk, men skönt att ha överstökad. Med det gjort var det dags för dusch och middag för vid det laget var Sisyfos nästan människa igen.

Kommentarer

Populära inlägg