Sidbyte

Gårdagen ägnades åt ett födelsedagsbarn och lite tillpassningar av julklappar, så Sisyfos återupptog sitt värv först idag. Dessvärre, i detta sammanhang bara för Sisyfos då alter egot längtar efter vintersportmöjligheter, börjar nu temperaturen gå ner mot noll från julhelgens 5-8 plusgrader.

Så för att kunna gräva medan det är möjligt bytte Sisyfos sida för att frilägga den bergklack som den vänstra skrotstensmuren vilar på. Som ni säkert kommer ihåg så fanns där bara ett smalt schakt som mestadels fyllts med rasmassor.
I början var det lite ont om utrymme men i takt med att schaktet vidgades så tog arbetet fart. Den jord som grävs upp kärras ner i jordkasunen. Småsten läggs i hinken till vänster och bärs ner till en Big Bag för deponering. De större stenarna slutligen sparas för att användas till det omfattande skrotstensmurande som förhoppningsvis börjar under nästa säsong.
Som synes vidgades schaktet ordentligt och det gläder Sisyfos att bergklacken är så pass stor som den är. Det i sin tur kommer underlätta byggandet av det stenvalv som ska överbrygga servitutschaktet och knyta ihop den högra ölandsstensmuren och den vänstra skrotstensmuren.

Kommentarer

Populära inlägg