Tjuvstart

Trots att vintern gjort två tjuvstartförsök så har det inte riktigt blivit vinter än. Sisyfos har stått i startgroparna men var gång som det sett ut som om arbetsmöjligheterna skulle öppna sig har det kommit något annat emellan.

Med julmaten uppäten och julklapparna öppnade så kom till slut tillfället som Sisyfos väntat på. Så fort frukosten var överstökad så fick Sisyfos äntligen andas friskluft och blicka ut över arbetsområdet, som såg ut precis som det lämnades.
Våroffensivens mål är nu att försluta jordkasunen. En tvärgående skrotstensmur måste därför förbinda skrotstensmuren till vänster, som gränsar mot poolområdet, och ölandsstenmuren till höger. För att det ska vara möjligt måste Sisyfos ta bort sten och jord som nu fungerar som en liten landbrygga i mitten ovan. För att detta i sin tur ska vara möjligt måste Sisyfos först skapa arbetsutrymme till höger om skrotstens muren.

Så våroffensiven tjuvstartas nu, i mellandagarna, med att först spräcka sönder den stora sten som spärrade Sisyfos väg, se bilden från augusti ovan, och som därför endast baxades ur vägen när den lossnade.
Stenspräckandet kan vara rätt segt när man har mycket annat som pockar på men som en säsongstjuvstart idag var det härligt. Metodiskt spräcktes stenen ner i mindre och mindre bitar, lyftes ut schaktet och lades bland övrig skrotsten. Sisyfos hann nästan bli klar med hela stenen men om vädret håller i sig imorgon så är detta ur världen varpå schaktet kan börja att vidgas.

Kommentarer

Populära inlägg