Hu

Det var blött och eländigt igår, det var blött och eländigt idag. För Sisyfos var det bara att stålsätta sig, motstå impulsen att stanna i stugvärmen och genomföra det som måste göras för att årets målsättning ska kunna nås.

Sisyfos kunde montera ihop jiggen under tak varefter den fixerades på plats med spett som tyngder varefter befintlig form revs.

Mot jiggen lades sedan formskivor som i ett temporärt skede fixerades mot jiggen. När alla formsidor fixerats i jiggen så fixerades de ihop med reglar och spändes fast mot skrotstensmuren på andra sidan jordkasunen. Sisyfos hade god hjälp av att Sisyfos beskrivit tillvägagångssättet som användes förra gången, vilket ni kan läsa om i följande inlägg: http://sisyfos-och-stenen.blogspot.se/2016/10/omformad.html.

Med den avsmalnande formsidan klar var det sedan bara en fråga om att försluta trappan skrotstensdel mot jordkasunen med formskivor. Denna formsida styvades upp med snedsträvor och sedan spolades allt rent. Det kanske förefaller meningslöst att spola rent när det regnar som det gjorde, men det var enormt lerigt i jordkasunen. Sisyfos var stundtals tvungen att klafsa omkring i leran under formbygget och det drogs runt en stor mängd lera sedan överallt. Så det var lika bra att ta bort det nu när det var enkelt.

På morgonen hyste Sisyfos en from förhoppning om att hinna pussla och gjuta när formen väl var på plats. Men formbygget tog mycket längre tid än förväntat, huvudsakligen på grund av regnet, och Sisyfos var blöt som en dränkt katt när formen var färdig. Så det fick räcka med det som trots allt gjorts under så usla förhållanden.

Kommentarer

Populära inlägg