Det trodde jag inte

 Sisyfos har varit förskonad från regn denna säsong men idag var det en vädermässig payback. Det regnade ihållande och ymnigt.


"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" tänker kanske någon och så resonerade även Sisyfos tidigare. Han har kläder och utrustning som gör det möjligt att vara utomhus i alla väder. Men Sisyfos har också lärt sig den hårda vägen att regnet gör allting halt. Att bära tunga hala stenar eller tunga betonghinkar på hala underlag leder bara till skador.

Så Sisyfos höll sig inne och hoppades att det skulle mojna. Men det regnade, och det regnade, och det regnade, ja det regnade oavbrutet så Sisyfos trodde dagen var förlorad. Så plötsligt, vid halv fyratiden sågs en strimma ljus och lagom till fyra hade regnet upphört. Sisyfos var inte sen att byta om och gå ut för att dra nytta av denna öppning.

Som tur var var gjutformar gjorda, stenar tillsågade och stenblock framburna så Sisyfos kunde forsa igång. Fru Sisyfos hade hemmadag och lovade generöst att foga allt Sisyfos lade så tre gångstenar 


och en bårdsten kom på plats.

Resterande betong användes för att mura upp den grovvägg av sten som ska begränsa den nedre "bassängen".

Så Sisyfos är mycket glad över sin princip att söka förbereda så mycket som möjligt när det går, eftersom dagen visat att det går att åstadkomma mycket bara möjligheten ges.

Kommentarer

Populära inlägg