Hjärnsläpp

 För att komma iland med utloppet i nedre "bassängen" behöver Sisyfos gjuta upp innersidorna i den grovmursdel som nu byggts upp. Och i detta ska utloppet fixeras samtidigt.

Så Sisyfos fokuserade först på att bygga en formsida, med hjälp av det trallvirke som revs när Sisyfos och yngste sonen bytte trall på balkongen. Sisyfos har inte kasserat detta virke eftersom det kommer väl till pass vid tillfällen som detta.


För att kunna gjuta krävdes det också en inköpsrunda till Byggmax. Ny cement krävs jämt, och denna gång inhandlade Sisyfos fem säckar, endast för att jämna till cementsäcksställningen. Sisyfos gillar jämna tiotal, raka linjer, våg och lod;).

Sisyfos har grunnat länge och väl på vilken typ av delar som behövs för att färdigställa all vattenavrinning och kom till slut fram till följande.


Väl hemkommen med allt så började Sisyfos såga och montera ihop delar. Det blev ett hjärnsläpp, där en rördel blev fyra centimeter för kort, men det var inte svårare än att montera isär, såga till en ny och montera ihop på nytt. Därefter placerades utloppet på sin preliminära plats och Sisyfos kunde då konstatera att det behövdes en rörböj till för att få till avrinningen.



Så det vara bara att åka iväg igen för att inhandla den felande biten. Imorgon ska förhoppningsvis utloppet fixeras i samband med att en bårdsten läggs på plats.


Kommentarer

Populära inlägg