Stairmaster

 Väderutsikten idag var illavarslande. Regn var i antågande och förväntades nå trakten runt lunch. Så Sisyfos var superfokuserad på att hinna gjuta grovmurens innervägg innan regnet föll. Sisyfos körde därför igång direkt på morgonen och sträckblandade fyra betongblandare innan klockan blev 11.

För att underlätta accessen hade Sisyfos lagt tre spångar och det gick därför mycket fort att fylla formen med tre och en halv betonblandare.


Dessvärre underskattade Sisyfos det formtryck som så mycket betong innebär varför formen kom att svikta utåt. Det gör i och för sig inget eftersom denna del kommer befinna sig under markytan men det är en bra påminnelse att förstärka kommande formar med en snedslå på mitten.


Den skvätt som var kvar av den sista betongen gick som vanligt till att gjuta fast ännu några stenar på grundfundamentet.

Att blanda och arbeta med så mycket betong på så kort tid tog ut sin rätt på Sisyfos så han var tagen när han bröt för lunch. Innerst inne hoppades Sisyfos att regnet då skulle förhindra ett återupptagande av arbetet men inget regn föll. 

Så Sisyfos garskade upp sig och beslöt sig för att spola rent skrotsten. Grejen är bara den att den skrotsten soom nu används hämtas uppe i poolområdet, ungefär där stegen når murkrönet i bilden nedan. Så all sten måste bäras ner därifrån och spolas rent vid betongblandaren och sedan lagras vid den grovyta som nu färdigställt.

Så Sisyfos bar omgång efter omgång med sten i väntan på att regnet skulle börja falla. Regnet kom till slut vid fyratiden men då hade Sisyfos burit sten i tre och en halv timme, vilket i och för sig säkerställt en ordentlig tillgång av sten, vilket kan ses i bilden nedan.


Så det blev två tunga arbetspass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen, vilket vida översteg Sisyfos avsikt. 

Men det går ju inte att bara slå dank.


Kommentarer

Populära inlägg