Ghettofix

 Sisyfos är både glad och stolt över att hans yngste son studerar till ingenjör. Sisyfos tycker samtidigt det är underhållande att diskutera just byggande med denne son. Han är proppfull med boklärning men fnyser ibland åt Sisyfos sätt att lösa problem som kan uppkomma. Sonen brukar kalla Sisyfos problemlösningar som "Ghettofixes" och benämningen är inte menad som beröm.

Sisyfos nämner detta eftersom dagen blev präglad av oförutsedda problem och "Ghettofixes" för att lösa dem. Som nämndes i går så hade Sisyfos plockat ut en 105 centimeter lång bårdsten för att fylla det mellanrum som kvarstod mellan de två bårdstenar som lades igår.


Men när Sisyfos skulle bearbeta stenen och granskade den lite närmre så kunde Sisyfos dessvärre konstatera att bårdstenen var sprucken och riskerade att gå sönder när som helst. Sprickan kan ses i den övre vänstra kvadranten i bilden nedan. Upplysningsvis lägger aldrig Sisyfos trasig sten eller sten som riskerar att gå sönder med tiden.


Så Sisyfos var snabbt tvungen att finna på råd och beslöt sig därför att lägga en centrerad lite mindre bårdsten som sen ska flankeras med mycket korta bårdstenar.


Detta arrangemang kommer också att spegla en liknande stenkonfiguration som ligger mot vattenspegeln. Just nu är det för mycket saker i vägen men Sisyfos ska visa detta senare.

När Sisyfos skulle blanda till första betongblandaren så märkte han att blandaren inte derv ordentligt utan föreföll slira. Han kunde rädda upp just den blandaren men beslöt sig inför den andra blandaren att bygga på drivhjulet med ännu ett lager halktejp.



Sisyfos är i och för sig inte förvånad över att halktejpen, i praktiken ett sandpapper, sliter på drivremmen, och att denna lösning därmed sliter hårt på densamma. Så Sisyfos ska vända sig till Krauta, där han köpte betongblandaren, för att söka köpa en ny passande drivrem.

Det blev således två betongblandare gjorda och huvuddelen gick till att bygga på stenfundamentet, starx bakom de bårdstenar som lagts igår och idag.


Avsikten är nu att bygga upp nivån bakom dessa stenar så att den blir en ny grovnivå för den slutliga entrénivån. Eftersom det nu går åt mycket skrotsten ägnade Sisyfos resten av dagen åt att bära ner och spola rent mer skrotsten så att han har ett större utbud att välja mellan när det skrotstensmuras.



Kommentarer

Populära inlägg