29 grader i skuggan

 Årets midsommar har varit magisk, det var länge sedan som det bjöds på ett så vidunderligt vackert och varmt väder. Sisyfos har haft en vederkvickande ledighet och förlorade ingen tid med att sätta sig själv i arbete väl hemkommen.

Sisyfos pusslade ihop ett lager med 4 cm tjocka stenar och bakgjöt dessa. Det blir lite av en prövning att arbeta med betong när det är så varmt som det var idag. Så det var rätt dag att bara blanda till en halv betongblandare eftersom tiden betongen är bearbetbar blir mycket kort när det är varmt. 

Sisyfos spillde ingen tid när betongen väl var på plats utan täckte allt med plats så fort som möjligt. Därför blir dagens bild dessvärre med plast på plats.


Vattenspegeln har fått stå i blöt sedan den gjöts förra helgen men idag tog Sisyfos bort den list som stoppade betongen vi avrinningsrännan och spolade rent. Med vattenspegeln renspolad kunde Sisyfos tydligare betrakta resultatet av gjutningen.

'


Gjutningen gav inte ett helt plant slutresultat, det hade varit helt otroligt om vi hade lyckats med det. Som synes är det svackor där vatten står och tydliga dragmärken. 

Sisyfos vill ha denna yta helt plan vilket kan synas överdrivet, en åsikt som framförallt fru Sisyfos förfäktar. Enligt hennes förmenande så spelar dessa svackor ingen roll när cortenplåten läggs på plats. Detta synsätt delar inte Sisyfos. Dessa svackor kommer att samla vatten under plåten och när vintern kommer kommer detta vatten att frysa och expandera, vilket på sikt ställer till problem.

Så Sisyfos plan är att göra en avslutande flytspackling av vattenspegeln. Flytspackling går snabbt och kräver ingen större bemanning, Sisyfos kan göra det själv. Så nu gäller det bara att tima in en dag där vädret inte är fullt så varmt och soligt som det är nu.

Till dess kommer Sisyfos nu främst fokusera på innanmätet av kortsidebygget. Det ska förberedas plats för markbelysning, med dess dränering och håligheten ska fyllas ut. 

Kommentarer

Populära inlägg