Bönesvar

 Det är något speciellt med denna säsong, Sisyfos har haft ett osannolikt medflyt och detta ser ut att hålla i sig. Men låt oss inte skena iväg textmässigt utan börja såsom dagen artade sig.

Redan igår förberedde Sisyfos två stycken hörnstenar till kortsidebygget. Eftersom det bara fanns betonggrus för två halva betongblandare ville Sisyfos åstadkomma så mycket murbygge som möjligt. Detta i sig innebar att en mindre begränsningsform behövde skruvas upp lite snabbt. Sisyfos lade fokus på att bygga upp två av sidorna på kortsidebygget. Den begränsade mängden betong som kan blandas medför att Sisyfos inte gjuter upp kortsidebyggets innanmäte. För att kunna spola ur det så får kortsidan mot huset förbli ogjord.

Sisyfos pusslade enkelt upp det som kunde läggas och strax efter lunch, innan dagens regnfall, så var de lagda stenarna bakgjutna. Med gjutningen gjord hade Sisyfos bara betonggrus för en halv betongblandare kvar och Sisyfos började fundera vad han skulle sysselsätta sig med till dess mer material dök upp.


Regnet som sedan kom gav Sisyfos en kort paus och det stod inte på förrän Jehanders meddelade det Sisyfos beställt nu skulle levereras. Det kändes som ett bönesvar, en skänk från ovan när kranbilen snabbt lassade av de storsäckar Sisyfos beställt.


Sisyfos har beställt en storsäck med betonggrus, som framförallt ska räcka till att gjuta en plant underlag i vattenspegeln. Enligt Sisyfos uppskattningar kräver detta lite drygt en halv kubik betong vilket borde innebär en halv säck grus för annan gjutning. Det gör att Sisyfos nu kan fortsätta att färdigställa kortsidebygget.

Den andra storsäcken innehåller makadam som ska läggas i botten på de vattenfyllda jordkasunerna. En botten av makadam täckt av markduk varpå sedan jord kan läggas bör skapa en vattenreservoar för de växter som sedan ska plantera. 

Så nu behöver inte Sisyfos fundera så mycket utan göra desto mera.


Kommentarer

Populära inlägg