Mer tid än pengar

Den första strofen i Sjösala vals lyder " Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ur sin säng". Evert Taubes avsikt var nog att visa hur glad och tacksam Rönnerdahl var för det liv han levde. 

Sisyfos är också väldigt glad och tacksam över det liv han lever nu men det är en helt annan operation att ta sig ur sängen. Kroppen är tung och gisten, sliten av föregående dags kroppsarbete, men sinnet är glatt, mycket glatt. Sisyfos skuttar kanske inte igång men en maklig morgonprocess gör att han så sakta kommer igång. Även om kroppen tar ett tag att hänga med så tar även Sisyfos ett mentalt skrattande skutt upp, förväntansfull över dagens dust med stenarna.

Och även idag arbetade Sisyfos målmedvetet med att skapa ännu ett stenskift på kortsidebygget.


Pusslandet var klart lagom till lunch och gjutandet gjordes strax efter lunch. Sisyfos uppskattar att det nu bara krävs två stenskift till innan krönsten ska läggas. Den senare har dock ännu inte beställts så i avvaktan på denna så kan bara ett tunt skift läggas.

Det Sisyfos ägnat en hel del möda åt de senaste två dagarna är att forsla hem ett parti med ölandssten. En bekant i området plockade för många år sedan upp en ordentlig mängd ölandssten när de gjorde om i sin trädgård. Deras impuls då var att spara stenen för någon senare användning men de har nu legat där i drygt 20 år utan årgärd. Och nu hade de kommit till insikt om att det förmodligen aldrig skulle bli något projekt med dem heller.

Det är här Sisyfos kommer in i bilden, dessa bekanta har passerat förbi på gatan nedanför och förevisats trädgården flera gånger. Så de frågade Sisyfos om han var intresserad av stenarna. Sisyfos kan inte få nog med sten så vi enades om ett pris och Sisyfos håller nu på att forsla hem dessa stenar.

Grejen är den att dessa bekant bor 450 meter från Sisyfos, så Sisyfos håller nu på att forsla hem stenarna en eller två åt gången. En obelastad promenad nerför på 450 meter dit och en belastad promenad uppför på 450 meter tillbaka. Och sanning att säga är att detta visade sig mer krävande än Sisyfos trott.

På två dagar har Sisyfos promenerat hem 30 av ölandsstenarna, som ni ser nedan rejäla bårdstenar, 20 stycken igår och 10 idag. det återstår 15 stenar att vandra hem.

Sisyfos, övermodig som vanligt, insåg inte hur långt han gick igår och 18 km, varav hälften med sten och uppför, tog musten ur Sisyfos igår. Sisyfos har också plågats av ett löparknä sen tidigare och det blev definitivt inte bättre av dessa stenpromenader. 

Så idag blev det bara 10 stenar, totalt 9 km, promenad. Men Sisyfos tror likafullt, även om det är tröttande, att detta är det bästa sättet att väga tid kontra pengar. Sisyfos har fått väldigt mycket bårdsten för pengarna och en promenad friskar ju upp emellanåt.

Fru Sisyfos har dock sett vad stenpromenerandet inneburit för Sisyfos lekamen och förbjudit honom att hämta mer sten innan midsommar. För precis som Rönnerdahl vill ju Sisyfos åtminstone komma ur sängen på midsommar.


Kommentarer

Populära inlägg