Pröva gränserna

 Sisyfos är som bekant aktiv under de mest växlande omständigheter, förutom mörkaste och kallaste vinterdagar. Idag prövade Sisyfos på att arbeta under årets hittills varmaste dag, med 31 grader i skuggan. Och Sisyfos kan tryggt säga att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder.

Dagen hade dock gjort sig bäst utan kläder, men det går ju inte när man arbetar med sten och betong. Sisyfos försöker dock anpassa arbetsuppgifterna efter väderleken för att inte försätta sig själv i klistret. Med tanke på den starka solen och den höga temperaturen fokuserade Sisyfos på att göra sakser med lågt energikrav.

Så idag var fokus att riva den inre formen som Sisyfos successivt byggt upp under kortsidebygget.


När väl den inre formen var borttagen sågades rörbiten av så att den blev som en avloppsöppning och Sisyfos spolade därefter rent hela innanmätet. Den betongkloss som ses i innanmätet nedan är uppbyggd av överbliven betong från stenbygget och kom därför väl till pass. Eftersom Sisyfos helst arbetar med halva betongblandare i denna värme så skapade Sisyfos en mindre avgränsningsform för dagens gjutning.

Därefter bar Sisyfos ner skrotsten från poolområdet, spolade ren den och gjöt i så mycket som en halv blandare tillät.

Imorgon kommer fokus att ligga på att gjuta upp en basnivå längs befintlig mur, till vänster i innanmätet ovan. Den basnivån kommer sedan att vara utgångspunkt för de dräneringsrör som Sisyfos kommer gjuta in, vilka i sin tur ska se till att markspottarna aldrig står i vatten.

Kommentarer

Populära inlägg