Spot on

 Det var inte de bästa förutsättningarna för dagens gjutning när Sisyfos gick up vid sex-tiden. Men regnet bedarrade och hade slutat helt när Team Sisyfos körde igång vid tio-snåret. Sisyfos gick igenom de olika arbetsstationerna och arbetet förflöt friktionsfritt under drygt två timmar. Sisyfos fick sedan själv ordna till det sista med slodan.


Sisyfos är mycket nöjd med resultatet och otroligt lättad över att ha detta gjort. Sisyfos har letat olika alternativ för att få denna gjutning gjord, men alla alternativ hade inneburit skenande kostnader. Själv är bäste dräng, och spar på så sätt en peng.

Betongåtgången var en variabel i denna kalkyl och Sisyfos förlitade sig på sin uppskattning. Igår skrev Sisyfos ordagrant; "Sisyfos har uppskattat att det går åt någonstans mellan 6 och sju betongblandare men har tagit i med marginal för att inte överraskas om mer krävs.". Det krävdes sex och en halv betongblandare för att färdigställa vattenspegelns ytnivå, så Sisyfos uppskattning var inte så pjåkig.

Den kvarvarande betongen användes för att fylla ut i kortsidebygget varför ingen betong gick till spillo.


Hela Team Sisyfos var rätt slaka efter detta men Sisyfos masade sig ut och täckte vattenspegeln med presenning för att förhindra för snabb härdning. Sisyfos avslutade med att hugga till nya hörnstenar till kortsidebygget, som nu är Sisyfos huvudfokus.

Kommentarer

Populära inlägg