Bättre lycka denna gång

 Regnet som föll igår fyllde jordkasunerna snabbt och vattenstransporten mellan kasunerna flyter nu som det det ska.



Annat var det när Sisyfos skapade dessa jordkasuner med en ide om att markduk skulle kunna separera rör, vatten och jord.


För att vara helt ärlig gick det fullständigt åt pepparn med markduken. Den släppte inte igenom vatten tillräckligt snabbt med översvämningar som följd. Sisyfos kunde dock, tack vare den långsamma arbetsprocessen, upptäcka detta utan att det var jord på plats med en mängd extraarbete som påföljd. 

Sisyfos skar helt sonika bort markduken och har ägnat den gångna vintern åt att fundera hur detta skulle låta sig göras. Och lösningen presenterade sig bland allt skrot som Sisyfos har liggande, i detta fall i  tidigare använd och undansparad platonmatta. 


Genom att skära till platonmattan i lämplig storlek och fästa den på plats med kantlist så skapade Sisyfos en separation mellan rör och massor, där platonmattan nu ger utrymme för en vattenspalt (istället för luftspalt). Efter att ha dränerat båda jordkasunerna passades platonmattebitar till och fästes på plats.



Kantlisten var Sisyfos tvungen att inhandla förstås och Sisyfos kom att använda nästan fyra meter kantlist för att få detta på plats. 

Det ska komma regn de närmaste dagarna och detta blir ett bra tillfälle att se hur vattenflödet nu fungerar.

Kommentarer

Populära inlägg