Mot nya mål

 Tack vare de två tidigare dagarnas punktgjutande var det nu dags att fyllningsgjuta. Det hade regnat under natten och håligheten ni ser nedan var full av vatten så det är bra att få detta ur vägen.


Sisyfos blandade först till en fjärdedels betongblandare och använde rikligt med småsten. Efter denna gjutning var det tillräckligt med cement kvar för att Sisyfos skulle kunna blanda ännu en fjärdedels betongblandare. Sisyfos blev nöjd med att ha fått så pass mycket fyllt i kortsidebyggets innanmäte.


Den  cement som Sisyfos sist köpte, två säckar, tog nu slut och det enda betonggrus som kvarstod syns i hinken nedan. Det som är kvar räcker till en fjärdedels blandare men inte mer. Nu förstår ni kanske också varför Sisyfos arbetat gradvis och i små mängder, eftersom det är svårt att avgöra precis hur mycket som kvarstår när det ligger utspritt i en storsäck.


Detta är det sista betonggrus som Sisyfos har att arbeta med på ett tag. Sisyfos ska uppföra en ny gruskasun och tänker inte beställa mer innan den är på plats och ordentligt ur vägen för de kommande årens arbete. En storsäck kunde vara en lösning men Sisyfos har ont om plats och det kommer att krävas en hel del gjutande för att göra slut på en kubik betonggrus. 

Så av den anledningen börjar nu Sisyfos rikta om sina insatser. Det innebar att Sisyfos nu på allvar tog tag i skitsysslor han har långt ner på att-göra-listan. Så Sisyfos tömde de två jordkasunerna på vatten, putsade bort betongfogar och utstickande ojämnheter och spolade rent på nytt.


Sisyfos ska efter detta asfaltsbestryka den inre övre delen av jordkasunerna för att undvika att fogen mellan sten och underliggande betong vattenmättas och fryser. Med det gjort ska han sedan täcka de dräneringsöppningar som finns med platon-matta och fylla botten av jordkasunerna med makadam.

Så de gamla spångarna placerades åny ut och kommer att underlätta tömmandet av makadammet ur storsäcken.


Som ett sista steg ska sedan Sisyfos täcka makadambotten, vilket blir en vattenreservoar för växtligheten, med markduk som separerar jorden, som sen ska fyllas i, från att blandas med makadamet. 

Kommentarer

Populära inlägg