Köksträdgården

Låt oss börja där allt startade. Strax utanför vår köksingång låg berg i dagen. Berghällen var trevligt att se och kul för barnen att klättra på när vädret var torrt och varmt. När det var blött var det däremot såphalt, för att inte tala om när det frös på och blev is. Det värsta var dock att berget lutade ner mot vår kökingång, varför all avrinning, från vår och grannens tomt, skedde ner mot den mest använda ingången. Barn älskar blöta, och blir det gegga så är lyckan total. Kan man sen springa in direkt är alla utom föräldrarna i himmelriket.



För att leda undan vattnet, skapa en säkrare uppgång och kunna utnyttja ytan bättre, kläckte jag iden om att bygga en trappa och en terass varpå vi kunde anlägga en köksträdgård. Till det hade jag tänkt använda den hög av ölandssten som förra ägaren lämnat efter sig. Min frus undran över tidsåtgång besvarade jag med att det skulle vara gjort på ett par helger.







Köksträdgården, dess trappa och anslutningen till huset tog längre tid än några helger att färdigställa. Den skapar en trevlig och varm avgränsning för vår uteplats vid köket , och ger en välkomnande inledning till resten av trädgården.

Kommentarer

Populära inlägg