Säsongsstart

Välkomna till en ny säsong med Sisyfos. Vintern har varit lång och våren har tagit god tid på sig. Längtansfullt har Snick-Arn blickat ut från inomhusprojekten och längtat efter att släppa ut Sisyfos på grönbete. Jag har även sett på besökarstatistiken att ni nyfiket tittat in för att se om björnen vaknat i sitt ide.



För Sisyfos började säsongen redan förra helgen. Avsikten var att börja rapportera redan förra veckan, men omständigheterna under arbetsveckan lämnade aldrig den lucka som krävdes. Förra veckoslutet inleddes säsongen med att demontera förra säsongens stenpussel och en högtrycksrengöring inför påföljande gjutning.
Vidare tog Sisyfos tillfället i akt att gräva rent ett schakt mot berget, innanför muren som uppförs. I detta schakt ska det anläggas ett grundfundament för en skrotstensmur, varpå poolväggar senare ska uppföras. Trångt, smalt och allmänt svårarbetat vilket därmed var precis så underbart eländigt som Sisyfos önskar sina projekt.I lördags återuppbyggdes de nerplockade stenarna, så att gjutningen kunde genomföras.Eftersom frosten hela tiden pockar på så här tidigt på säsongen så användes frostskyddsmedel. med hjälp av en nyköpt begagnad betongkärra och det ovärderliga biståndet från fru Sisyfos fylldes sju betongblandare i formen. Genom att slippa hälla betong i hink och lyfta den i och ur en skottkärra vanns en stor portion effektivitet och produktivitet. Vi har nog aldrig blandat till och fyllt i så mycket betong så snabbt. Kul att det går framåt.
För de som läst in sig på tidigare säsonger så är denna säsongs gjutstart förlagd två veckor tidigare än förra årets, vilket i sin tur var två veckor tidigare än året därföre. Detta är INTE ett tecken på global warming, utan snarare ett tecken på att mer tid nu kan läggas på att gjuta istället för att förbereda för gjutning. Tvärtom tycker Sisyfos att den sena våren pekar på allt annat än global uppvärming. För två veckor sedan låg tex snön fortfarande kvar i trädgårdens skuggfält och marktjälen omöjliggjorde grävande.


På söndagen fick dock Snick-Arn komma på återbesök inomhus för att slutföra lite av vinterns snickerier. Inget Sisyfosarbete då inte.

Kommentarer

  1. Det är en härlig tid nu! Älskar ljuset och värmen som så sakteliga återvänder till oss. Men det kan lätt bli för varm vid hårt arbete. Aldrig är man nöjd... Hehehe
    Trevligt att få lite nytt att läsa!

    SvaraRadera
  2. Tack för dina kommentarer Stefan.De värmer extra med tanke på allt det arbete du lägger på ditt projekt.När jag ibland misströstar och tycker saker är övermäktiga så räcker en titt hos dig för att få perspektiv. Du bygger med sten som du bryter själv med hjälp av verktyg och maskiner du tillverkat själv. Jag behöver bara bygga ;D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg