Ärligt talat

Vad får en människa att ägna nästan en månads hårt arbete för att lägga något så enkelt som kantsten? Svaret är enkelt, tidigare misslyckanden. Ska sanningen fram så misslyckades Sisyfos kapitalt med att lägga en rund gång i köksträdgården och det har plågat honom var dag sedan dess.

När denna gång skulle läggas läste Sisyfos in sig på en enkel broschyr från en stenleverantör. Det skulle räcka med att gräva ut till ett djup på 40 cm, varpå man skulle lägga markduk och padda till ett bärlager på 30 cm för att sen lägga sten. Sisyfos gjorde som det stod och resultatet är en ren katastrof.Gången har sjunkit och satt sig åt alla håll, vilket ni kan se i bilden, och det är ett ögonsår som ständigt plågar Sisyfos. Fru Sisyfos har sökt gjuta olja på vågorna men det usla genomförandet har plågat sedan dess. Sisyfos har lovat sig själv att aldrig lockas av genvägar igen.

Sedan dess tillämpas "construction overkill". Sisyfos väljer hellre en månads hårt arbete på en obetydlig detalj framför en livstid av själsvånda, där varje blick på objektet påminner om ens tillkortakommanden.

Kommentarer

Populära inlägg