Pelarmontering del 1

Sisyfos hann ägna lite tid åt Sisyfosarbetet i fredags, innan vi alla i familjen åkte till vårt sommarställe. Tiden var knapp och det enda som lät sig hinnas med var att testa en ide som jag har för hur pelarna ska monteras ihop.

Sisyfos har nu rejält med regelvirke så iden är nu att bygga en regelställning med en traverskonstruktion högst upp. På så sätt kan pelarämnen vinschas upp vid sidan av pelaren varefter pelarsegmentet flyttas i sidled till en plats ovanför pelaren och där sänks på plats.

Sen tidigare har Sisyfos haft en rejäl hjulaxel med två hjul liggande, ännu ett Öfvergård-moment, som han fått av en bekant, så med denna hjulaxel som utgångspunkt konstruerades traverskonstruktionen, som ska upp ovanpå. Med fyra stycken 2-tum-8 skapades två parallella spårbanor som sedan fästes ihop. På hjulaxeln ska det sedan hänga ett vinschspel. Under spårbanorna finns också spår och de är tänkta att läggas på höjdställningen så att traversen låser ihop höjdställningen.
Sisyfos är nu tillbaka ensam från sommarstället och ska ägna kvällarna i veckan till att åstadkomma en hel del till dess familjen kommer hem.

Kommentarer

Populära inlägg