Semesterförberedelser

På fredag går fru Sisyfos på tre veckors semester och åker då till vårt sommarställe. Sisyfos, precis som i myten, får däremot ingen semester men han kommer åka med och installera familjen i helgen. Lagom till måndag flyger han hem igen för att jobba. Så familjens bil kommer att försvinna i tre veckor.

Därför åkte Sisyfos till Byggmax igår för att bunkra upp med cement inför dessa veckor. Planen är att ägna vardagarnas kvällstid till att lägga kantsten, där vi gjöt i helgen, och golvsten i pelargången. Förra sommaren gjorde Sisyfos samma sak, men missade att bunkra cement. Så något lär man sig med tiden.

Som en del av dessa semesterförberedelser bestämde sig Sisyfos för att flytta pelarämnena till bakkanten. På så sätt frigörs grovgolvsytan och golvläggandet kan ske mer rationellt.
Flyttandet av pelarämnena var ingen lätt match. Vart pelarsegment väger mellan 40 och 50 kg så det blev ett rejält kraftprov för Sisyfos. När hälften av pelarna flyttats misströstade Sisyfos och befarade att han inte skulle orka mer. Uppgiften bröts då ner till att fokusera på att "bara flytta ett till", vilket till slut innebar att alla segment flyttats.När man ser dem uppradade bredvid varandra så ser de rätt maffiga ut, eller hur? Men nu börjar det bli hög tid att komma underfund med hur jag bära mig åt för att få dem på plats.

Kommentarer

Populära inlägg