Pelarmontering

På fredagen gick jag hem lite tidigare för att sätta pelarfötterna på plats. Eftersom Sisyfos arbetade ensam så gjordes en enkel jigg, för att säkerställa att pelarfoten hamnade rätt i förhållande till pelarfoten.Som synes är jiggens hörn höga och två av sidorna är låga. De höga hörnen gör att pelarfoten hamnar rätt i förhållande till pelarbasens hörn. De låga sidorna gjorde att Sisyfos kunde hålla i pelarfoten och sätta ner den på plats med kontroll. Pelarfoten beströks med Multifix och drogs av med en tandspackel, 4x4 mm.

På lördagen arbetade makarna Sisyfos tillsammans med att sätta första pelarsegmentet på plats. Det blev ingen travers till hjälp med lyften utan Sisyfos lyfte manuellt alla på plats medan fru Sisyfos såg till att de styrdes på rätt i sida och hörn. I och med att pelarfotens övre kant var smalare än segmentets fotavtryck, kunde Sisyfos hålla i i innerröret och sänka ner segmentet. Även denna gång fixerades de olika delarna med Multifix som ströks på övre delen av pelarfoten.

På söndagen monterades pelarsegment två. Återigen så lyfte Sisyfos segmenten på plats medan fru Sisyfos styrde nedsättningen. Denna gång gick det inte att hålla i i innerkant eftersom jag då skulle ha klämt mig. Istället fick vi vila segmentet på mina lår, ta fäste på pelarens ena sida och vicka på segmentet som ett lock på en låda. Som tidigare så monterades segmentet på plats med Multifix, som ströks på det tidigare monterade segmentets översida.Det börjar ta sig, minsann. Skönt att börja få upp pelarna OCH få undan alla pelarsegment som står.

Kommentarer

Populära inlägg