Slutet inom räckhåll

Med gårdagens läggning av en golvsten och efterföljande tillsågning av nästa sten, kan Sisyfos konstatera att golvläggningen är två stenar från klar.Att golvläggningen blivit ultralångsam på slutet har att göra med att Sisyfos måste jämka ihop nivåer och fall. Som ni kanske minns så lades alla stenar med lite fall, i enlighet med krav från fru Sisyfos. Två olika fallnivåer, en från övre vänstra hörnet och en från nedre högra hörnet, ska nu mötas uppe i det övre högra hörnet.

Hur man än gör uppstår differenser som måste jämkas ihop på slutet och därför har Sisyfos arbetat över en större buffertyta. På så sätt uppstår inga märkliga nivåskift utan allt får fall och ser snyggt ut. Men det är plågsamt långdraget att bara kunna lägga en sten per dag.

På lördagen kommer sista stenen att läggas och golvytan fogas. På höger sida, som har varit öppen ska Sisyfos börja uppföra en vägg som omsluter växthusdelen till höger. Två pelarsegment ska också monteras i helgen, en var dag. Välkommen tillbaka på måndag och trevlig helg.

Kommentarer

Populära inlägg