Grävande journalistik

Sisyfos avslutar säsongen med att gräva. Till synes tråkigt och inte speciellt fotogeniskt. Lustigt nog finner Sisyfos glädje i denna typ av monotont harvande. Det är som om hjärnan, som dagligen går på högvarv, får semester och kan koppla av i en imaginär solstol. Samtidigt får kroppen sig en rejäl genomkörare. Trots att Sisyfos varit väl så aktiv under säsongen så gör sig muskler, som tydligen inte gjort något under säsongen, påminda.

Förutom att skapa förutsättningar inför nästa säsongs murbyggande, så tycker Sisyfos också om att lära känna den jord som utgör grunden för den trädgård som skapas. Trädgårdskapandet kan aldrig bli framgångsrikt om kännedom om och hänsyn till jorden tas. Någon gång har Sisyfos hör någon säga att bra trädgårdsmästare odlar jord. Den insikten är Sisyfos handgripligen på väg att läras tillämpa.

Klokt nog togs det bilder inför detta säsongsavslutande projekt. Denna jordmassa skulle grävas bort, och i samband därmed skulle större och mindre stenar, rötter, ogräs och annat skräp sorteras ut.Igår hade Sisyfos kommit så här långt. Att handgräva ut något i uppförsbacke är en prövning i sig, prova får ni se, men det går framåt. Det går inte fort men det är heller inte syftet.Den jord som grävs ut fyller så sakteliga upp den ena jordkasunen vid sidan av det som ska bli poolen. Stora stenbumlingar, för tunga att lyfta, har samlats till vänster och tanken är att låta dessa "flyta" uppåt i takt med att jord fylls på.Knytnävsstora stenar rensas ut och kastas som grundfyllning i det som ska bli poolen, medan stenar mellan små och bumlingar läggs i en speciell hög för att kunna användas nästa säsong vid skrotstensmurande. Sisyfos har att göra och även om det inte går fort så är det fysiskt ansträngande men mentalt avkopplande.

Kommentarer

Populära inlägg