Ryktet går

Ryktet går i denna och grannsocknarna att det bor en tok här som samlar ölandssten. För några veckor sedan fick Sisyfos ett samtal från någon som sett all ölandssten som samlats på hög och felaktigt antog att Sisyfos var säljare. Förfrågan avvisades vänligt med en upplysning om att söka på Blocket istället och vilka priser han skulle acceptera.

Härförleden så kontaktades fru Sisyfos och fick frågan om maken fortfarande samlade sten. Efter ett jakande svar fick hon beskedet att de hade lite sten de ville bli av med. När saker erbjuds gratis så gäller det att agera direkt. Så igår, under hällande regn, hämtade Sisyfos hem ännu mer sten. Vädret och uppgiften gav inte utrymme för något "Kodak-moment"

Egentligen så har Sisyfos lite för mycket sten eftersom det inte blivit så mycket murbyggande i år. Att köpa mer sten är uteslutet men när gåvor erbjuds är det ofint att neka. Och när Sisyfos ändå hade hyrt släpvagn så passade han på att åka iväg med lite skräp och att skaffa mer armeringsnät. Men hu vad segt det var att göra allt detta i regn.

Kommentarer

Populära inlägg