Calma calma

Det har varit tungt arbete med muren under veckan så nu när helgen infann sig var det läge att växla ner till ett lugnare och lättare tempo. Så makarna Sisyfos belömade sig med att åka till Rappnes och trots att Sisyfos lovat sig själv att inte köpa något så gick det inte att hålla sig. Fru Sisyfos plockade på sig några ormbunkar, Sisyfos ett gräs och tillsammans bestämde vi oss för fem rostflocklar, men mer om det imorgon när de satts i backen.

Dagens begivenhet, i termer av konstruktionsframskridande blev att sätta pelarfoten på pelarbasen. Det klingar som en enkel uppgift men kom att kräva en hel del meck. Mängden verktyg som kom till användning blev närmast löjeväckande stor, och då är inte bordssågen med.
Återigen behövdes det en jigg, denna avsedd att fungera som styrhylsa. Genom att sätta dennna jigg på pelarbasen kan pelarfoten enkelt föras ner på rätt plats. Tack vare att Sisyfos spar överblivet material så kan han med enkelhet sno ihop det som kan behövas göras.
Efter att ha blandat till lämplig mängd Multifix, bredde fru Sisyfos ut fästmassan och drog av den till rätt höjd med tandspackel. Sisyfos monterade sedan styrhylsejiggen på respektive bas och lyfte pelarfoten på plats. I termer av tidsåtgång så var alla pelarbaser på plats inom tjugo minuter. Alla förberedelser inför detta tog två timmar men Sisyfos föredrar långa förberedelser och snabba genomföranden framför motsatsen.
Imorgon ska första pelarämnet monteras och växter planteras. Hoppas vädret blir lika vidunderligt som det var idag.

Kommentarer

Populära inlägg