En ordningsfråga

Sisyfos har pusslat och bakgjutit lite mur igen.

För att hålla koll på tidsåtgången för alla arbetsmoment kan Sisyfos meddela att det tar en arbetsdag att pussla tolv längdmeter mur som är två skift hög, drygt 12 till 15 cm, och en halvdag att gjuta det pusslade. Pusslandet skulle kunna snabbas upp om stenarna sorterades så det blir prio ett när yta frigörs.

När Sisyfos pusslar mur så blir det alltid en hel del stenhuggande för att få till det. Huggandet sker på spången strax nedanför stället den ska läggas. Under pusslandets gång får stenflisorna ligga kvar men Sisyfos måste hålla koll på fötterna för det är lätt att snubbla.

Men när det blir dags att gjuta så måste allt städas bort. Stenflisorna är vassa och skulle lätt kunna förorsaka punktering på betongkärran. Så först sopas alla flisor ihop och slängs i poolbotten. Sen spolas gången ren med högtryck för att försäkra sig om att allt har försvunnit.

Små små jobb som dessa är tidstjuvar som aldrig märks men är ack så viktiga. Sisyfos är en stor vän av att ha ordning på arbetsplatsen, även om det stundtals ser för j-ligt ut.

Kommentarer

Populära inlägg