I väntan på regnstormen

Under söndagen kom rapporter om regnoväder av episka mått i Småland och Ryssland. Men i vårt lilla hörn av världen var det uppehåll, efter en snabb skur på morgonen, så makarna Siyfos föresatte sig att få första pelarämnet på plats.

Allt är dock inte så enkelt som man tänkt sig. När betongen i pelarformarna härdat har den krympt men sugit sig fast mot pappröret i mitten. Därför kom botten att se ut som en liten kulle. Den kullen var Sisyfos tvungen att hugga bort först på alla sex pelarämnen.

Efter det var det rena dansen att föra på lim och stapla och passa in respektive pelares första pelarämne, och även om åskan mullrade så hann vi göra klart alla pelare.

 Regnet dröjde så makarna Sisyfos delade på sig. Fru Sisyfos kompletteringsplanterade i övre rabatten för att bättra på insynsskyddet. Det syns kanske inte i bilden men i bakkant på den röda trollhasseln planterades fem stycken rostflocklar, Eupatorium rugosum 'Chocolate', och i vänstra hörnet, där ett fjäderborstgräs dött, sattes en glansmiskantus, Miscanthus sinensis 'Purpurascens'.

Sisyfos började bygga på formen för att tillse att den smalnar av mot toppen. Och nu kom regnet men det var lika fullt härligt att snickra. Först fästes en trekanstlist mot befintlig form, och trekantslisten vägdes in så att den satt på samma nivå överallt. Därefter passades, sågades och reglades formplyfa på plats. Slutligen lutades formen så att den såg till att muren blir 40 centimeter bred högst upp.

Sisyfos hann bara göra en liten bit men har nu prövat ut hur resten ska göras på snabbast sätt.

Kommentarer

Populära inlägg