Lång dags färd....

För att kunna utnyttja fru Sisyfos erbjudande, om hjälp var kväll med att montera pelarsegment, behövde Sisyfos fylla det tomrum som fanns i de monterade pelarna. Genom att gjuta i den centrala håligheten erhålls en solid pelare. Så direkt på morgonen var det iväg till Byggmax för att köpa två cementsäckar. Som meddelats tidigare motsvarar det ungefär den mängd makadam som finns kvar.

De två cementsäckarna gick åt, makadamet räckte precis, det blev en halv hink kvar, och pelarna fylldes med betong och armering. Nu är det soprent i makadamkasunen men Stockholms Åkeri har lovat leverans i morgon.
Resten av dagen gick åt till att hugga till nästa pelarsegments kapilärbacke, slipa dem, måtta ut vilken som ska vara var och sätta dem temporärt på plats. Som omväxling passade Sisyfos på att rensa lite ogräs också. Så lagom när fru Sisyfos dök upp var det färdigt att vispa till betonglim och montera segmenten. Nu har vi monterat hälften av alla pelarsegment, fem av tio, och respektive segment blir nu lite lättare vart efter.
De två sammanfogade lastpallarna ni ser till vänster i bild är en hjälpjigg. Genom att lyfta pelarsegmenten från jiggen, genom att fixera segmenten med bröstet som mothåll, blev det lite enklare att lyfta dem på plats. Det är så pass tungt att Sisyfos gärna förenklar så mycket han kan.

Kommentarer

Populära inlägg