Kära dagbok

Det har varit ett längre uppehåll i skrivandet. För att göra en lång historia kort så kraschade min rygg nästan direkt efter inlägget "Skynda lagom". Ner till sjukan för att möta en ny doktor som ordinerade smärtlindrande medicin och lagom aktivitet, definitivt inga tunga lyft. Därefter har Sisyfos så sakteliga återhämtat sig och smygit sig på stenbyggandet. Först bara en sten, sen vila, därefter två stenar följt av vila osv.

Sisyfos har känt sig som en lus på tjärad sticka och har heller inte velat skriva, vidskepligt anteciperande att skrivandet åter skulle straffa honom med ryggont. Sisyfos har också tvingats tänka igenom var det tunga lyften sker och då, med fru Sisyfos benägna bistånd, insett att fyllandet av sand och grus i betongblandaren varit en bidragande faktor till ryggproblemen. För att kunna arbeta med mindre påkänningar skapades därför en enklare hävstång, se nedan.



Med denna kan lyftet upp i blandaren kunnat underlättas men bieffekten har varit att det tagit än mer tid. Men Sisyfos har gnidit på och som synes i bilden har det gått åt en hel del sten. Jämför den mängd som är kvar med hur det såg ut när Sisyfos sorterade upp allt tidigare i mitten av augusti.

Igår gjöts det sista på murfronten och därmed har denna del av stenarbetet avslutats. Det enda som kvarstår är krönsten men det ska läggas när alla delar är på plats.

Sisyfos håller nu på att riva form och ska avsluta säsongen med att gräva schakt för murfundament. På gräsmattan i bliden ovan ska det grävas ett schakt som går från den nyss färdigställda muren till bortre muren. Har Sisyfos lite tur kanske han också hinner gjuta lite skrotstensfundament, men han kommer inte på något sätt pressa sig.

Ryggtrasslet har varit en obehaglig påminnelse om hans begränsning och framgent blir det till att hushålla med ryggen.

Kommentarer

  1. Ja, misstänkte nog att det var så. Har tyvärr delvis samma problem. Tyvärr också förvärrat pga min envishet. Så ta det försiktigt. Ryggen behöver man ju hela livet och man blir så handikappad när den inte fungerar.
    Kanske lite positivt att din säsong börjar lida mot sitt slut, trots allt...
    Skönt att se ett inlägg här iallafall så man slipper fundera över hur du har det!
    Ta hand om ryggen!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Man hann tänka mycket, speciellt precis när man hade som mest ont. Har tyvärr varit för envis, som du, och tagit den kroppsliga hälsan för givet. Nu fick jag en påminnelse om att ta hand om själva råvaran, så det är den nya melodien.

    Men det kändes för j-ligt när jag trodde att Sisyfos-arbetet var över för all framtid. Tack ock lov är så inte fallet, och jag ska inte uppleva det där igen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg