Glaciärt framåtskridande

Sisyfos åstadkommanden går numera långsamt, allt för att inte återupprepa septembers ryggproblem. Det är lite som årets hit med Panetoz, fast i Sisyfos tappning: Arbeta - Pausa - Arbeta - Pausa. På sätt och vis är den lugnare takten behaglig men det blir lite väl ultrarapid när det gäller resultat. Gjutandet är slut för säsongen och det är skönt att slippa spela frostroulett. Fokus är nu att städa upp och förbereda inför nästa års säsong.

I sista inlägget markerades att det skulle börja grävas, eftersom Sisyfos vill jordfylla i den växtkasun som nu blivit klar närmast huset. Genom att jordfylla nu kan Sisyfos dra nytta av vinterns och frostens komprimerande effekt på jorden. När våren sen står för dörren så fyller vi på med kompost och kan plantera upp. Så här såg denna kasun ut efter att alla ställningar och byggsten tagits bort.

Det dränerande lagrets nivå hyfsades till, med fall från huset och utåt, med grus. Gruset utgår nu från en nivå i höjd med skarvmuffen som kan ses i övre högra hörnet.

Därefter kläddes hela kasunen in med markduk, så att inte dränerade material ska blandas med jord. Sisyfos tog ut ett hål i markduken där dräneringsröret ansluter till skarvmuffen.
Bara för att vara extra säkert lades det i några gamla sparade markduksbitar också. Man vet ju aldrig.
Sen var det bara att börja nöta. Gräva upp jord, harpa densamma, slänga sten i noten på poolområdet och tippa jorden i kasunen.

För att kunna tippa jorden i denna kasun behövde Sisyfos bygga en plattform ovanför poolområdets vänstra jordkasun. På bilden står där nu en massa vagnar etc, som givetvis inte var där när jordfyllandet pågick.

Till slut hade det grävts, harpats och tippats drygt tre kubikmeter jord och kasunen hade jordfyllts. Nu får vintern göra sitt här.

Jorden har hämtas ur ett schakt som Sisyfos nästa vår ska gjuta skrotstensfundament i. Sisyfos gillar raka linjer, ordning och reda.


Sisyfos har även börjat riva formar och sorterar upp allt inför nästa säsong. Allt formmaterial placeras nu i det som ska bli pooldelen, eftersom här inte ska ske något på ett tag. Med lite ordning så ska nästa års arbete underlättas.

Den delen av poolområdet som befinner sig i nivå med gräsmattan har under några säsonger sett ut som ett skrotupplag, vilket kan ses på övre vänstar delen i bilden nedan.

Nu har Sisyfos städat upp området så att nästa säsongs arbete inte ska behöva omfatta röjning. Vagnar, pirror, skottkärror och dylikt ska vinterförvaras på arbetsplattformen som användes vid jordfyllningen, se ovan.  Till vänster ses den hög med skrotsten som kommer att utgöradelar nästa års första projekt och bakom den den hög av ölandssten som senare ska användas. Presenningen får dock vara kvar för att hålla ogräset stången.

Vidare har gjutområdet rensat upp och alla ölandssten har burits upp till högen visad i bilden ovan.

Sisyfos är nu i färd med att riva de arbetsgångar som använts under säsongen.

Detta är tyvärr nödvändigt för att riva de sista formarna som kan ses i bilden ovan. Sisyfos tänkte inte igenom detta ordentligt när det gjordes varför alla arbetsgångar nu måste bort för att de sista formdelarna ska kunna rivas. Alltid lär man sig något och denna gången att man ska tänka till ordentligt INNAN.

Kommentarer

Populära inlägg