A New Beginning

Förra året var ett riktigt skitår, för att låna Sven Otto Littorins klarspråk. Allt som kunde gå fel gick fel. Författaren bakom denna blogg har hitintills haft vattentäta skott mellan den fiktiva kataktären Sisyfos och verkligheten i övrigt.

Författarambitionen i bloggen sedan starten har varit att skriva med esprit, där skaparglädjen, problemlösande och handens färdigheter skulle lyftas fram och göra läsaren nyfiken och glad. Förra året blev dock tonen mörk eftersom "verkligheten" sipprade in i texterna. Sisyfos ryggskott har nog säkert också sin förklaring i händelserna utanför bloggen. Skrivandet blev även det ett motlut och till slut försvann även artigheten.

Därför Stefan och Alexander, vill jag och Sisyfos be om ursäkt för att vi inte besvarade era uppmuntrande slutord i sista inlägget förra året. Vi orkade helt enkelt inte ta tag i det då efterso verkligheten krävde sitt.

Verkligheten ser dock ut att ha ordnat upp sig men den har gjort oss båda betydligt mer ödmjuk. Med denna gåtfulla förklaring lämnar vi skitåret 2012 bakom oss och blickar framåt.

Sisyfos kan konstatera att de isbjörnar som letar smältande isflak i Arktis, enligt Al Gore, skulle må bra av en charteresa söderut. På fjärden ligger isen tjock och på den tjälfrusna gräsmattan ligger snön bekvämt kvar.

Nyfikna läsare kan jämföra dagsläget med förra årets första inlägg i mars. Vilken skillnad. Nåväl, det går inte att skynda på vädret, så arbetsivern får läggas på annat.

Är det för övrigt någon som minns något av Al Gores tidigare korståg, tex Al och Tipper Gores ilska mot hårdrock i allmänhet och Twisted Sister i synnerhet under 80-talet? Hårdrocken, inte global warming, var ju då hotet mot allt och små klisterlappar med varningstexter sattes på alla hårdrock-CDs som en följd av deras moral-panik. Hårdrocken har aldrig sålt bättre än efter makarna Gores påhitt.

Det är inte utan att tankarna går till en roman av Cervantes när man tänker på Al Gore.

Kommentarer

  1. Vi delar våran kamp med stenen.

    Men alla andra strider vi utkämpar ligger i det fördolda. Men vi vet att dom finns där. Alla har vi dom. En del av dom är enkla och andra betydligt hårdare.

    Skönt att ljuset börjar återvända...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg