Återfall för en plantaholic

I slutet av veckan och under helgen har trädgårdsmässan i Älvsjö gått av stapeln. Normalt är Sisyfos kontrollerad, grundlig och eftertänksam. Allt ska planeras och följa en viss ordningen. Det var med den inställningen som makarna Sisyfos ville möta våren. Det skulle vara en kul utflykt i en säsong där våren låtit vänta på sig, inget annat. Allt annat är uteslutet eftersom tjälen ännu inte gått ur marken vilket gör marken till ett gungfly.


Allt gick bra till dess vi gick förbi några holländska plantsäljare, som alls inte ville släpa med sig lagret hem. Deras priser var överlag låga men de hade bestämt sig för att hålla happy hour då man fick dubbla mängden till samma pris. Då kom någon form av mental islossning över Sisyfos och innan fru Sisyfos kunde hejda sin man hade han köpt 36 st röda pampasgräs, Cortaderia Selloana Roi des Roses, 16 st Astillbe, hälften röda och andra hälften rosa, och 10 st Pioner, hälften röda och hälften rödvita, för en spottstyver. Det var med nöd och näppe allt var bärbart i en smockfull mässhall.

När man väl tagit till flaskan är det lika bra att tömma den, så Sisyfos tömde kalken och köpte sig också spadarnas Rolls Royce, en Sneeboer, av en annan holländare. Besinningslöst dyr men fantastiskt vacker och något Sisyfos tänkt unna sig när allt tungt anläggningsarbete är över. Den här spaden ska bara användas för plantering och vårdas ömt.


Utan plan och utan tanke försattes Sisyfos alltså i någon form av shoppingtrans. Härligt härlig men farligt farligt som Björn Skifs uttryckte det. Till slut skakade fru Sisyfos sans i maken och vi drog oss hemåt, lyckliga men med en lättare plånbok. Så under söndagen blev det till att plantera upp allt och börja fundera vart allt detta ska ta vägen.

Vilken återfall för en plantaholic. Nu måste Sisyfos botgöra all denna skörlevnad och börja putta stenen uppför berget igen.

Kommentarer

Populära inlägg