Ren och skär envishet

 Ett av målet för året är att bygga ena poolsidans skrotstensmur och därmed skapa en jordkasun som ska fyllas. För att kunna bygga denna skrotstensmur måste först och främst den gamla betongmur, som ses i nederkant på bilden nedan, bilas bort. Därefter måste all jord grävas bort så att muren kan byggas och som synes har Sisyfos redan kommit en bit på väg.
Vid sidan av att borra i berg är bila en av de saker Sisyfos tycker minst om. Att bila betong är enormt arbetsamt, belastningen är statisk och händerna domnar av vibrationerna. Den senaste tidens blidväder har erbjudit en möjlighet för Sisyfos, och ibland även fru Sisyfos, att ge sig i kast med detta avskyvärda göra.

Med en viss masochistisk tillfredsställelse har Sisyfos de senaste helgerna stått i snålblåst och regnblandat snöglopp och finfördelat en rejäla betongmur. Idag blev Sisyfos äntligen så pass klar att gjutformsbyggande kan inledas.
Nu ska det beställas en Big Bag så att all sönderbilad betong kan forslas bort och slängas. Sen blir det en flygande start på årets säsong, långt tidigare än vanligt. Om ni jämför bilden nedan och bilden högst upp så ser ni också att det grävts bort en hel del jord under denna milda vinter.

Det är med stel rygg och pirrande händer Sisyfos nu ser fram mot nästa helg skottande och bortforslande av betongsopor. Det ni ser framför er nedan är läget innan den riktiga våroffensiven inleds. 


Kommentarer

Populära inlägg