Vårväder

I helgen bjöds det på ett riktigt vårväder. Fredagen och lördagen bjöd på nattfrost men söndagen var helt frostfri. Sisyfos törs dock inte riktigt lita på temperaturen så även om gjutning kunnat ske i helgen väntar Sisyfos in mer varaktigt varmare förhållanden.

Det fanns dock saker att göra. Formen byggdes klart och gjutområdet högtrycksspolades rent, så nu kan skrotstensgjutning starta. Orsaken att formen är lägre på vänstar sidan är att Sisyfos måste kunna lägga ner stenar vart efter muren byggs upp. Det skulle vara betydligt krångligare om formen gjordes i fullhöjd och Sisyfos tvingade krångla sig ner med sten och betong i formen för att få saker på plats.
Får ett tag sedan så strödde Sisyfos ut Stroller Plus Mossa på gräsmattan. I helgen krattades gräsmattan igenom ordentligt. Om Sisyfos inte hade spridit ut mossbekämpningsmedel så riskeras nämligen mossa att sprida sig än mer om man krattar. Ambitionen var också att klippa gräsmattan men gräsklipparen ville inte starta. Alltid är det något som trasslar.
 
Helgens stora övning, vilken Sisyfos inte såg fram mot, var att lägga ut kompost i rabatterna. Kompost i rabatter skapar en ogräsbarriär, bättrar på jordkvaliteten och ger ett visst näringstillskott. Fru Sisyfos manade på sin make och hade helt rätt i att rätt tidpunkt för detta var nu, INNAN Sisyfos börjar gjuta och innan alla växter skjuter fart. 
Som synes i bilden ovan så har jorden sjunkit undan lite under vintern så efter att fru Sisyfos rensat bort förra årets växtrester var det dags att fylla med kompost. Tyvärr är den kompost man vill åt i botten på komposthögen så det var bara att börja gräva bort allt som inte komposterats.


Efter att ha grävt bort allt som inte kunde användas i år kom vi ner till det kompostmaterial vi sökte. Detta grävdes fram och femtontalet skottkärror med kompost kärrades ut i alla tre rabatter som nu har den där chokladiga jordkaraktären man önskar.
Därefter var det bara att gräva tillbaka allt växtmaterial och bygga en kompost som förhoppningsvis kan användas nästa säsong. Då allt detta kompostgrävande är mycket ansträngande beslutade sig makarna Sisyfos för att ha åtminstone två olika kompostfickor. En för det som kan användas och en eller flera för det som läggs för kompostering, dvs det som man tar reda på under året. 

Kommentarer

Populära inlägg