De sista förberedelserna

Makarna Sisyfos håller nu på med de sista förberedelserna inför säsongens gjutstart. Om inget oförväntat inträffar så börjar Sisyfos gjuta imorgon, men då gäller det att ha fixat till de sista små detaljerna. Tack var allt försäsongsgrävande håller en av ramperna, som ses i bilden ovan, på att åka ner i grävschaktet.
Så det blev att ändra rampens utgångspunkt och anloppsvinkel till rampen högre upp. Inget krångligt alls, men allt tar sin lilla tid. Därefter blev det dags att fixa en arbetsramp vid det som ska bli skrotstensmur. Det tar också sin lilla tid men kommer spara enormt med tid och möda vid gjutningen.
Makarna Sisyfos var uppe i ottan för att låna släp och forsla hem 15 cementsäckar och armeringsnät. På väg tillbaka passade vi på att åka till soptippen med massa rötter och ris.

Formen som ska gjutas i morgon förberedes genom att skruvhuvuden, som håller gjutplyfan på plats, tejpades för med gaffatejp. Detta kan verka nipprigt men det kommer spara tid när formen rivs och skrivarna ska skruvas ur. Om man inte tejpar så är dessa nämligen fulla med betong som måste pillas ur. Armeringsnäten klipptes till för att följa berget och i berget borrades det ner dubb.
Cementen bars upp och lades under tak, nära betongblandaren. Tog såväl tid som möda men det tjänar vi in imorgon och under påsken.
För att undvika att slagregn påverkar cementen så gjordes ett snabbt skydd av gjutplyfa. Även här kryper tiden iväg men att skydda cement mot väta är viktigt.
Under tiden Sisyfos höll på med tråkiga förberedelser så planterade och fixade fru Sisyfos en massa krukor. Detta kommer Sisyfos att visa i bild imorgon, för det hanns inte med innan middagen.

Kommentarer

Populära inlägg