Försäsongsträning

Det är fortfarande nattfrost, vilket ishinnan i bilden nedan visar från lördagsmorgonen. Tyvärr innebär det att gjutstart får anstå, men det finns gott om andra småprojekt.
Sisyfos hade bestämt sig för att åka väg med gräsklipparen till verkstaden, då fru Sisyfos föreslog att försöka starta den först. Mycket riktigt gick den nu igång, varför verkstadsbesöket avblåstes och gräsmattan klipptes för första gången i år. Det är fortfarande lite blött och marken är på gränsen till för mjuk. 
Nästa övning var att tillsammans med fru Sisyfos och yngsta sonen få ordning i det som ska bli poolbotten. Under hösten har Sisyfos bara kastat i sten vart efter han grävt, vilket inneburit att det inte blivit någon ordning på nivåerna. För mycket på en del håll och för lite på andra. I bilden nedan kan ni se att stenbädden inte når upp till den kant som stenbädden ska liva med.
Efter en hel det stenförflyttande, krossande och slängande av betongrester kunde vi bära tillbaka alla formskivor och konstatera att stenbotten nu är i hyfsad nivå.
Helgens sista kraftprov blev att gräva sig genom en en kvarvarande ås av rostjord.
Genom att förse fru Sisyfos med en bilhammare och Sisyfos med en skyffel kunde åsen grävas bort. Det blir trevligare när man börjar skapa arbetsytor i allt kaos.
Men nu måste det snart bli gjutstart så att stenar kan gjutas in i skrotstensmurar och rostjord flyttas på plats i de kasuner som ska växa fram. Högar med material tornar upp sig överallt och fru Sisyfos vill att det ska bli ordning.

Kommentarer

Populära inlägg