Påskafton

Dagens mål var att gjuta den sista klacken på den sektion av skrotstensmuren. Som alltid är det dock en mängd småuppgifter som måste göras innan det kan gjutas. Utgångsläget för dagen är dock det som gjöts igår och efter att ha tagit bort plasten ser ni startpunkten för dagen.
Med gångrampen på plats placerades en regelram på den plats som ska utgöra formen på den högra sidan. Dessa regerlramar har har Sisyfos gjort tidigare och de har lagrats i väntan på uppgifter som dessa. 
Boardskivor har skruvats på plats och tejpats med gaffatejp. Därefter har formen fixerats mot ursprungligform på högersidan. I nederkant har distanser sågats till för respektive plats och formsidans lodlinje har ordnats med två sidstag i överkant. Därmed är högra formsidan klar. 
På vänstra sidan blev det fråga om att plocka på gångramp, sidsträvor och form.
Precis som på högra sidan har Sisyfos sparat regelramar som nu åter kom till användning. Boardskivor skruvades på plats och skruvhuvuden gaffatejpades. Efter det lyftes formen lyftes på plats med hjälp av mellansonen, vägdes in och fixerades med sidsträvor. Därefter byggdes två höjdställningar för gångrampen varpå den lades på plats. Slutligen lades en anloppsramp på plats.
Sista momenten blev att fylla denna sista murbit med en blandare betong och små skrotstenar. Med hjälp av fru Sisyfos var det snabbt avklarat och betongen plastades in. 
Imorgon blir det dags att sålla den rostjord som synts i förgrunden och placera den i den djupa planteringslåda som nu skapats. På så sätt frigörs yta för nästa sektion av skrotstensmuren.

Kommentarer

Populära inlägg