Toppdressa och stödså

Dag två med gräsmattan och nu är det dags att få ordning på all toppdress som drogs ut igår.
Första utdragningen gjordes med en regelram som Sisyfos drog med hjälp av en vajer som fästs i båda ändar. Genom att dra en lång regelram, med en viss tyngd, fram och tillbaka får man toppdressen att dras från ställen som står upp till de ställen där det är svackor. Man får vidare klart för sig om det behövs mer toppdress. 
Efter att ha dragit ut toppdressen en första gång stod det klart att det behövdes mer toppdress. Yngste sonen och Sisyfos åkte därför iväg och köpte 12 säckar till. Dessa säckar placerades nu direkt där de behövdes för att fylla svackor. Totalt har det därmed fördelats ut 2,6 kubikmeter toppdress över gräsmattan. Detta är en förbluffande stor volym, vilken är dubbelt så stor som Sisyfos beräknade och förväntade åtgång.
Efter att ha krattat ut den nya toppdressen lite grovt var det nu dags att dra en riktigt tung ramp över gräsmatta och toppdress. Som synes kom nu en gångramp väl till pass. 
Efter några vändor fram och tillbaka så var Sisyfos nöjd. Gräsmattan är förhållandevis plan och toppdressad. I de svackor som finns syns det att det är mer toppdress, iom att det är lite mörkare på dessa ställen. 
Nu var det dags att rulla över gräsmattan med en gallervält, hyrd på Hyreshuset över helgen för just detta ändamål, som belastats med tyngder.
 
Därefter spred Sisyfos ut en ny påse med Weibulls Extra Green varefter allt gallervältades på nytt.
Som ett avslutande steg vattnade Sisyfos in gräsmattan och kommer göra så under ett tag för att stimulera grästillväxten.
Det tog två hela dagar att ta sig an och renovera gräsmattan. Nu får Sisyfos lita på hoppet om att den ska ta sig och bli än finare än den var i fredags.

Kommentarer

Populära inlägg