Närsynthet

Sisyfos har en nära bekant som följer denna blogg. Denne bekant har gång efter annan påpekat att Sisyfos emellanåt måste justera skärpedjupet. Sisyfos måste medge att han har rätt. Allt som oftast fokusera och dokumenterar Sisyfos de olika delprojekten och momenten och det blir svårt för alla att riktigt följa var Sisyfos är och hur allt hänger ihop.

Så denna vidunderligt härliga vårdag klättrade Sisyfos upp på taket och tog en bild på årets fokusområde, poolområdet. Tyvärr ser det för eländigt ut, med högar av olika material överallt. Men det är just detta som ska förevigas så ni, kära läsare kan hänga med.
Förra året gjöt och byggde Sisyfos den lilla stödmur som ni ser närmast. I år har det inledande fokuset legat på att göra skrotstensmuren som ni ser strax innan alla reglar. Till höger om skrotstensmuren är en liten gräsplätt och den måste nu grävas bort för att Sisyfos ska kunna avsluta skrotstensmuren. Bortanför skrotstensmuren ligger stenhögar och reglar.

Dagens övning blev att ta reda på allt och lägga bort allt så att grävytan blir fri. Vidare så byggde Sisyfos om sållen så att vi nu relativt enkelt ska kunna gräva ut, kärra upp och sålla den jord som nu ska bort. Tyvärr är jorden seg som kola, då den är blöt efter veckans regnande, så Sisyfos måste hälla på och sen pressa genom jorden. 
Så förhoppningsvis har ni nu en klarare bild av var vi arbetar nu och Sisyfos ska göra som han bekant föreslår, ta ett steg tillbaka och visa "the big picture".

Kommentarer

Populära inlägg