På gränsen

Söndagen var märklig. Omväxlande iskalla vindar, snö och hagelskurar samt fantastiskt varma solglimtar blandades om vart annat. Den kloka fru Sisyfos ifrågasatte om Sisyfos verkligen skulle gjuta, med tanke på vädret, men Sisyfos hoppas och chansar på att frosten inte kommer inatt.

Så första övningen för dagen var att högtrycksspola de stenar som bars upp igår. Det lades en hög för de mindre stenarna, som är mycket lättare att lägga långt ner i en djup form.
Det lades också en hög med de större tunga stenarna, som fyller ut ordentligt men väger en del. 
För att göra det enkelt att ösa betong ner i formen så byggdes det en platå snabbt och provisoriskt. På så sätt kunde fru Sisyfos stå ovanför Sisyfos och ösa ner betong samtidigt som Sisyfos kunde gå ner från andra hållet och lägga ner stenar i formen. 
Sex betongblandare senare hade makarna Sisyfos fyllt formen med skrotsten och betong, varpå den täcktes med plast, vilket förhoppningsvis tar udden av eventuell ytfrost. Nu har vi fått en bra start men nu gäller det att få ordning på handgreppen så att resterande moment inte tar tre veckor, utan kan passas in på en helg. Det innebär att Sisyfos måste bryta formen och bygga ny under veckan för att kunna vara så effektiv som möjligt nästa helg. 
I bilden ovan kan ni också se en stenhög torna upp sig i bakgrunden till höger. Det var yngste sonen som under tre timmar bar upp en stor mängd mindre stenar och hjälpte till med att fylla hinkar med sand och grus. Hans jobb i dag har varit till stor hjälp.

Avslutningsvis tänkte Sisyfos visa veckoläget för gräsmattan. Den kloka fru Sisyfos passade också på att klippa av lite nässlor vi tyvärr har och la dem i en tunna vatten för att skapa nässelvatten, vilket är en utomordentlig och naturlig gödning. 

Kommentarer

Populära inlägg