Sista handen

Idag skulle den avslutande gjutningen göras på mursektionen. Efter morgonens löpträning och en lugn familjefrukost hjälptes Sisyfos och yngste sonen åt att montera ihop en inre gjutformssektion av två stycken regelramar. Den inre gjutformen fixerades snabbt på plats och ett ändstopp monterades.
Med en betongblandare och några mindre skrotstenar fyllde makarna Sisyfos formen med betong.
Vid det här laget hade det börjat regna igen så Sisyfos fick skjuta upp gräsklippande, som han planerats härnäst. Gräsmattan tar sig bra, men skulle nu behöva börja toppas, men det får anstå till i veckan. Det är dock, i allt nedslående regnande denna helg, en stor fördel att gräsmattan och rabatter får sig en rejäl rotblöta.
Istället så började Sisyfos att plocka bort allt som kunde tas bort för att kunna ta tag i nästa uppgift, utgrävning och sållning. Även om bilden blev skakig så lättar Sisyfos sinne nu när det så sakteliga börjar bli ordning. I veckan ska formen rivas på båda sidor och då kommer ordningen att bli tydligare.
Under tiden planterade fru Sisyfos ut alla plantor som köpts. Sisyfos glömde att fota det som hamnade i rabatterna men han är mäkta imponerad av kruk-kompositionen som hans maka gjort.

Kommentarer

Populära inlägg